Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κάνουμε το καθήκον μας



Προχθές σε μια εκδήλωση αναπήρων άκουσα να ευχαριστούν ένα βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος γιατί διευθέτησε μια συνάντηση με κυβερνητικό αξιωματούχο που άκουσε – είπαν – με κατανόηση τα αιτήματα των κωφών.

Χειροκρότησα την ενέργεια του βουλευτή και ευχήθηκα να έχει αποτέλεσμα. Σίγουρα άξιζε της ειδικής αναφοράς.

Όμως ανέμενα να εκτιμηθεί ότι φέτος με δικές μου ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας καθιερώθηκε η προτεραιότητα των αναπήρων στα δημόσια νοσηλευτήρια και τοποθετήθηκαν και σχετικές πινακίδες (όπου δεν υπάρχουν συνεχίζω να ζητώ και γίνεται).

Αυτό έγινε (και γίνεται) μέσα σ’ αυτήν τη χρονιά. Αλλά δεν είναι το μόνο γεγονός που αξίζει αναφοράς. Το τελευταίο γεγονός – που επεσήμανε πρόσφατα στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών ο κ. Χρ. Νικολαϊδης – είναι η ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πρότασης νόμου που ετοίμασα και κατέθεσα στη Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές από το 2007, που άρει όλα τα εμπόδια στις υποχρεώσεις του εργοδότη έναντι των αναπήρων εργαζομένων του. Ο κ. Νικολαΐδης, το χαρακτήρισε μεγάλο επίτευγμα και πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος. Εγώ λέω ότι απλά κάνουμε το καθήκον μας ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και δεν χρειαζόμαστε χειροκροτήματα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι στήριξη για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: