Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ρατσιστές vs Ρατσιστές


Ήταν από καιρό που εμφανίστηκε το πρόβλημα. Υπόβοσκε και σιγόβραζε. Ήταν οι παρεμβάσεις από τους πολίτες στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, όταν «ανοίγουν οι γραμμές». Ήταν οι επιστολές στις εφημερίδες, ανώνυμες και επώνυμες. Μετά άρχισαν να δημιουργούνται ομάδες πολιτών. Σε ορισμένες συμμετέχουν και «σοβαροί» άνθρωποι, λογοτέχνες, πανεπιστημιακοί, πρώην αξιωματούχοι της πολιτείας. Έντιμοι άνθρωποι. Στο τέλος ήρθαν και οι... σφήκες. Οι μελανοχιτώνες. Αυτοί που δεν μένουν στα λόγια. Όπως συμβαίνει από χρόνια σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες οι ομάδες των ακροδεξιών μελανοχιτώνων κατεβαίνουν στο δρόμο και εκτονώνονται βίαια. Λένε αυτό που έχουν να πουν με τα ρόπαλα. Αυτούς όλους τους λένε – οι άλλοι – «ρατσιστές».

Οι άλλοι είναι υποτίθεται οι καλοί. Τα θύματα. Δεν μιλώ για τους μετανάστες, λαθραίους ή νόμιμους, πολιτικούς πρόσφυγες ή κοινοτικούς εργαζόμενους. Μιλώ γι’ αυτούς που έχουν αυτοανακηρυχθεί προστάτες τους. Πολλοί από μια γνήσια έφεση να υποστηρίξουν τους αδικημένους, καταφρονημένους και διωκόμενους συνανθρώπους τους. Άλλοι, μόνο και μόνο για να δηλώσουν την εναλλακτικότητα τους. να υποδείξουν φωναχτά ότι είναι διαφορετικοί, ανατρεπτικοί, επαναστάτες. Τους βλέπουμε να μαζεύονται με τα μαύρα (και τα ρόπαλα κάποτε), να στήνουν αλυσίδες «υπεράσπισης» των μεταναστών και να συγκρούονται με τους άλλους. Αυτοί – οι άλλοι – τους λένε «προδότες».

Εγώ – συγχωρέστε με – βλέπω και στις δύο πλευρές το ίδιο χρώμα, το μαύρο. Τα ίδια εργαλεία έκφρασης: κουκούλες και ρόπαλα. Και εξηγούμαι. Αυτοί που σχίζονται για τον ρατσισμό των ακροδεξιών, δεν δίνουν δεκάρα για τα άκρως ρατσιστικά σχέδια που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι ξένοι στο Κυπριακό. Δεκάρα. Αντίθετα μάλιστα. Στην προσπάθεια τους να φανούν – και πάλι – εναλλακτικοί και «πρωτότυποι», παρασύρονται σε ακραίες θέσεις που τις χαρακτηρίζει ένας προκλητικός ραγιαδισμός. Το «εναλλακτικό» παραμορφώνεται σε «ενδοτικό», έτσι για να «πάμε κόντρα στους εθνικιστές». Νομίζουν ότι «προχωρημένος» και «εναλλακτικός» είναι αυτός που λέει το αντίθετο από τους «πατριώτες» και «εθνικιστές». Πρόκειται για ένα ετεροπροσδιορισμό χωρίς ουσιαστικό ιδεολογικό υπόβαθρο.

Από την άλλη, οι «άλλοι», συγχύζουν τους Τούρκους εποίκους με τους πολιτικούς πρόσφυγες, τους λαθρομετανάστες και τους κοινοτικούς εργαζόμενους. Διατηρούν – εσκεμμένα – αυτήν τη σύγχυση γιατί μέσα από την ισοπέδωση, επιτυγχάνεται η μέγιστη συσπείρωση δυσαρεστημένων. Αξιοποιούν τα πολλά λάθη, τις παραλείψεις και τις στρεβλώσεις της κυβερνητικής μεταναστευτικής πολιτικής. Για παράδειγμα πολλοί πολίτες δίκαια διαμαρτύρονται για τα υπερβολικά ψηλά επιδόματα για τους πολιτικούς πρόσφυγες, τις διαδικασίες που καθυστερούν, την έλλειψη πραγματικού ελέγχου. Οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι με την εργοδότηση των κοινοτικών (που δεν μπορεί να ελεγχθεί) αλλά και από την «μαύρη» και «λαθραία» εργοδότηση. Οι νοικοκυρές ενοχλούνται από την παραβατικότητα των νεαρών μεταναστών, το έγκλημα και την αλητεία ενώ οι κουλτουριάρηδες δυσανασχετούν γιατί τα ιστορικά κέντρα των πόλεων μετατράπηκαν σε γκέτο.

Είναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις των ντόπιων όταν οι αριθμοί των ξένων (με άλλη γλώσσα, άλλο πολιτισμό) αρχίζουν να ξεπερνούν τα φυσιολογικά όρια. Πολλές ακόμα μπορούν να καταγραφούν ως δίκαιες αντιδράσεις. Όμως τίποτα απ’ όλα αυτά θα βρει τη λύση του με τα ρόπαλα, τις κουκούλες και τη βία. Αυτό είναι μια αναντίλεκτη πραγματικότητα. Τα παραδείγματα άλλων χωρών και κοινωνιών είναι αρκούντως διαφωτιστικά.

Άρα, οφείλουμε να απομονώσουμε τις ακραίες ομάδες των «ρατσιστών» (κάθε μορφής αλλά της ίδιας ουσίας) και να επικεντρωθούμε στη λύση των προβλημάτων με νηφαλιότητα και συλλογικότητα. Προς Θεού, ας αποφύγουμε την μικροκομματική εκμετάλλευση (και σ’ αυτό το θέμα). Ας αποδείξουμε ότι ως σύνολο δεν είμαστε ρατσιστές.

18 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Όχι κύριε Περδίκη, ΔΕΝ είναι το ίδιο που "...συμβαίνει από χρόνια σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες...", όπως ΔΕΝ είναι οι ξένοι ο κύριος λόγος ύπαρξης τους.

Αυτά είναι δευτερεύοντα σε σχέση με τον πραγματικό λόγο ύπαρξης αυτών των ομάδων και τα κίνητρα αυτών που τους οργανώνουν και τους χρηματοδοτούν:

Να δημιουργηθεί κλίμα τρόμου σε επίπεδο δρόμου που να στοχοποιεί όποια άτομα και όποιες ιδέες συνάδουν με μια λύση ΔΔΟ... έτσι ώστε είτε να μην φτάσουμε ποτέ σε νέο δημοψήφισμα ακόμα και αν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες... είτε αν φτάσουμε σε δημοψήφισμα ... η προοπτική ενός νέου αιματοκυλίσματος να αποθαρρύνει τους πάντες.

Πάντως θα έχει πλάκα αν κατέβουν στις επόμενες βουλευτικές και αρπάζοντας αντι-ομοσπονδιακές ψήφους καταφέρουν να ανταγωνιστούν εσάς για μια έδρα...

stelios papalangi είπε...

καλά πριν λίγους μήνες δεν έδωσαν τον παρόν τους και οι οικολόγοι στην αντιφαστιστική πορεία που διωργανώθηκε στη λευκωσία ; με στόχο να μην μπουν οι φασίστες στη πόλη ;

(αν και από ότι γνωρίζω όχι με δική σας πρωτοβουλία)

τι διαφορετικό είχε τότε δηλαδή;

είσασταν και σεις ακραίοι τότε ; η συμμετοχή σας υποδείλωνε ότιδήποτε σε σχέση με τη λύση του κυπριακού ;





εμάθετε ούλλοι το παραμύθι των δύο άκρων. για πείτε μας τότε, μια φορά που χρησιμοποίησαν βία οι "υποτίθεται καλοί". βλέπετε μόνο τες κουκούλες ενώ ιστορικά στη κύπρο μόνο μια παράταξη έχει χρησιμοποιήσει βία. και χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι οι λίγοι αναρχικοί που έχουμε στο νησί.


όσο για το "να υποδείξει κάποιος φωνακτά" την εναλλακτικότητα του, να σας θυμίσω ότι τζαι εσείς σαν κίνημα έτσι εξεκινήσετε..... πριν γίνεται ακόμα ένα δηκο.


ούτε καν για τα αμπελοπούλια εν επήρετε θέση. αφήκετε άλλες οργανώσεις να είναι πιο ριζοσπαστικές που εσάς.... αλλά αφού το πλαίσιο της συζήτησης το έθεσε ο χατζηγιάννης.... μεταξύ εθνικισμού και περιβάλλοντος επροτιμήσετε τη σιωπή.... αλλά τζίηνοι οι τουρκοπληρωμένοι φίλοι της γης, σαν να μου άκουσα ότι ευραβευτήκαν στην μέση ανατολή, γιατί συνεργάζουνται - άκουσον άκουσον - εβραίοι και παλαιστήνιοι για το περιβάλλον..... εφανταστήκεται να σας βραβευκαν τζαι εσάς για τον ίδιο λόγο - όπως το ανέκδοτο που ακούγεται.


τέλος.... συγκρίνεται εσείς το λόγο των πρασινών είτε στην ελλάδα, είτε στη γερμανία, είτε στην υπόλοιπη ευρώπη - με το δικό σας και ίσως αντιληφθείτε που βαδίζετε.

Γιώργος Περδίκης είπε...

Για τον the Idiot Mouflon
Ωραία. Γιατί έχω όμως την υποψία ότι προτιμάτε να έχουν την έδρα στη Βουλή «αυτοί» και όχι οι Οικολόγοι; Παρεμπιπτόντως, για την ιστορία, όντως κατέβηκαν σε εκλογές (τις Ευρωεκλογές 2009). Αυτό δεν επηρέασε τους Οικολόγους να διπλασιάσουν τα ποσοστά τους.

the Idiot Mouflon είπε...

http://www.kyproekloges.com/

Αυτές με την αποχή του 40.6% ... όπου λάβατε 1.5% (4,602) ... δηλαδή το μισό της εκλογικής δύναμης που είχατε στις βουλευτικές του 2006 ...


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_2006

Και ναι, το 2004 στις αντίστοιχες ευρωεκλογές πήρατε 2,872 ...όχι ακριβώς το μισό, ε; Το διπλάσιο του θα ήταν 5600...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_2004

***

Όχι κύριε Περδίκη, δεν επιθυμώ να τους δω στη Βουλή. Είναι ένα δημιούργημα με συγκεκριμένο σκοπό... όπως δημιούργημα ήταν και το Κώμα σας ... που σκοπός του ήταν να καπελώσει το χώρο της οικολογίας για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα προέκυπτε από αυτό το χώρο οτιδήποτε το "εθνικώς επιζήμιο" (wink wink)

Αν όμως διαβάζατε καλά τι έγραψα... θα αντιλαμβανόσασταν ότι δεν είπα "θα πάρουν ψήφους από τη δεξαμενή των οικολόγων" αλλά "θα πάρουν από τη δεξαμενή των αντι-ομοσπονδιακών". Μόνος σας ταυτίσατε το ένα με το άλλο.

Ου, Χριστός τζιαι Παναΐα!

***

Στις περασμένες Ευρωεκλογές τα γΕΛΑΜε πήρε 663... αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτή τη φορά ο ανάλογος συνδυασμός θα λάβει μέχρι και 2500.

Εκείνοι που τους ενθαρρύνουν δεν καταλαβαίνουν τις εξής 2 πιθανότητες:

1) Πρόκειται για φαινόμενο μη ελεγξιμο και στο τέλος μπορεί να αναπτυχθεί σε ξέχωρο καπετανάτο που δεν θα είναι πάντα πρόθυμο να υπακούει στις εντολές τους.

2) Η παρουσία τους ενδέχεται να λειτουργήσει ως το μόνο εκλογικό ατού που απέμεινε στο ΑΚΕΛ. Το κυπριακό γιοκ, η οικονομία γιοκ... επομένως μόνο σαν αντιφασιστική δύναμη θα μπορεί το ΑΚΕΛ να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τις δυνάμεις πέραν του σκληρού του πυρήνα.

***

Εγώ κύριε Περδίκη... αν υπάρχει υποψηφιότητα από το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας... τότε θα εγκαταλeίψω την προτίμηση μου για Λευκό και Άκυρο. Αλλά φαντάζομαι αυτό δεν σας πειράζει, ε;

Γιώργος Περδίκης είπε...

Για τον stelios papalangi
Προφανώς ενοχληθήκατε κύριε από κάποιες αλήθειες. Από το ύφος και την εχθρότητα που βγάζουν τα λόγια σας φαίνεται ότι είστε εξοργισμένος. Αυτό λέει πολλά. Γι’ αυτό και απαντάτε σε μια πολιτική θέση με ψέματα, ύβρεις και προκλήσεις. Δεν σας ακολουθώ. Απαντώ ψύχραιμα, γιατί ξέρω ότι έχετε άδικο:

1) Έχουμε σαφή θέση για το ΕΛΑΜ (και καταγράφεται και στο άρθρο μου) και για το φασισμό. Και όχι μόνο συμμετείχαμε στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής πορείας στη Λευκωσία. Κατ’ ακρίβειαν κύριε, ήμουν ο ΜΟΝΟΣ βουλευτής που συμμετείχε και ήμασταν το ΜΟΝΟ κόμμα που έδωσε επίσημα την παρουσία του. Μήπως σου έχει διαφύγει αυτό;

2) Γιατί θέλεις να συγκρίνεις το λόγο των Κυπρίων Οικολόγων με αυτό των Ελλήνων, των Γερμανών (και υπόλοιπης Ευρώπης) Πρασίνων; Μήπως – λέω – υπάρχει κάποια διαφορά; Μήπως αν το κατάλαβες εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ιδιαίτερο πρόβλημα, πρόβλημα επιβίωσης; Γιατί δεν συγκρίνεις τις θέσεις μας με αυτές των Πρασίνων της Σερβίας (κι αυτή Ευρώπη είναι), του Ισραήλ (πολλοί το θεωρούν Ευρώπη επίσης), αλλά για να μην το παίζουμε και πολύ Ευρωπαίοι, ας δούμε και τί γίνεται με τους Πράσινους στο Λίβανο ή στο Ισραήλ.

3) Δεν ανταγωνιζόμαστε με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Είμαστε συναγωνιστές. Βοηθούμε νομίζω πάρα πολύ τις περιβαλλοντικές οργανώσεις στο έργο τους, τουλάχιστον αυτό λένε οι ίδιοι. Για τα αμπελοπούλια νομίζω ότι κάναμε ότι χρειαζόταν και πάλι είμαστε το ΜΟΝΟ κόμμα που τοποθετήθηκε και λυπούμαι που δεν σας άρεσε ο τόνος της τοποθέτησης μας.

4) Ουδέποτε εμείς ήμασταν «δήθεν». Εγώ αναφερόμουν στους «δήθεν» εναλλακτικούς κατά την άποψη μου. Μπορεί γι’ αυτό να ενοχλήθηκες κύριε μου.

Γιώργος Περδίκης είπε...

Για τον the Idiot Mouflon
Και το διπλάσιο των Ευρωεκλογών του 2004 φίλε. Έτσι μετρούνταν οι εκλογές. Συγκρίνονται τα όμοια. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Αυτή η μικρή ιστορία με τα ποσοστά αποδεικνύει πόσο κακόβουλος είσαι, προκατειλημμένος και τυφλωμένος από το μίσος και πόσο πολύ απέχεις από κάθε επιστημονική θέση. Κρίμα. Επίσης δεν απαντάς αν προτιμάς τους μελανοχιτώνες στη Βουλή, αντί τους Οικολόγους. Αποκαλύφθηκες φίλε. Αποκαλύφθηκες.

Unknown είπε...

Αγαπητέ κύριε Περδίκη. Σαν συγχαίρω για την υπεύθυνη στάση σας.

Στην Κύπρο δεν θα πρέπει να αφήσουμε να περάσει ο ρατσισμός. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους μετανάστες από τους ρατσιστές αλλά επίσης να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας από ρατσιστικές "λύσεις" οι οποίες θα θεσμοθετούν τις διακρίσεις και θα καταργούν την δημοκρατία.

Στην Κύπρο οι περισσότεροι ξένοι είναι νομοταγείς και συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη της χώρας μας, ενώ το θέμα των παράνομων μεταναστών θα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Θέλουμε μια Κύπρο πραγματικά ενωμένη, αλλά προπαντός ελεύθερη. Ελεύθερη σημαίνει να κυβερνάται δημοκρατικά από τον λαό της.

Αν το "ενωμένη" θα είναι μόνο στον τίτλο και όχι στην ουσία, και αν για να πάρουμε αυτή την ψευδοενότιτα θα πρέπει να θισιάσουμε την Ελευθερία και την Δημοκρατία, ε τότε να μας λείπει.

Καλύτερα 2/3 ελεύθερη και Δημοκρατική Κύπρος, παρά μια ψευδοενότιτα που θα μας επιστρέφει στον καιρό τις Τουρκοκρατίας με ρατσιστικές διακρίσεις μεταξύ Μουσουλμάνων/Τούρκων και Χριστιανών/Ελλήνων και την αποστέρηση της ελευθερίας μας. Ούτε στον μεσαίωνα ζούμε ούτε στην Νότια Αφρική του apartheid.

Καιρός είναι να καταλάβουν κάποιοι ρατσιστές ότι δεν γίνονται εκπτώσεις σε θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία.

the Idiot Mouflon είπε...

Το 2004 στις αντίστοιχες ευρωεκλογές πήρατε 2,872 ...όχι ακριβώς το μισό, ε; Το διπλάσιο του θα ήταν 5600... όχι οι 4,602 που πήρατε

(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_2009)

Η επιστήμη σας έφαγε!

Ή απλώς δεν μπορείτε να διαβάσατε: "Όχι κύριε Περδίκη, δεν επιθυμώ να τους δω στη Βουλή. "

Γιώργος Περδίκης είπε...

Για τον the Idiot Mouflon
Άρα πού είδες την μείωση; Σχεδόν διπλάσιο ή για να ακριβολογούμε 1,60%.

Άρα δεν τσίμπησαν από εμάς οι ακροδεξιοί. Βεβαίως άλλοι, με την ωραία μεταναστευτική πολιτική τους, έκαναν το θαύμα τους. Δοξάστε τους.

the Idiot Mouflon είπε...

Επειδή και εγώ τείνω προς τη δυσλεξία.. έχω κάθε εκτίμηση στα άτομα με τέτοιου είδους προβλήματα.

Θα σας το ξαναπώ:

"... Πάντως θα έχει πλάκα αν κατέβουν στις επόμενες βουλευτικές και αρπάζοντας αντι-ομοσπονδιακές ψήφους καταφέρουν να ανταγωνιστούν εσάς για μια έδρα..."

Και μετά:

"...Αν όμως διαβάζατε καλά τι έγραψα... θα αντιλαμβανόσασταν ότι δεν είπα "θα πάρουν ψήφους από τη δεξαμενή των οικολόγων" αλλά "θα πάρουν από τη δεξαμενή των αντι-ομοσπονδιακών". Μόνος σας ταυτίσατε το ένα με το άλλο..."

Σας συμβουλεύω επίσης να διαβάσετε αυτό: http://hlithioagrino.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

...όπου ακριβώς επεξηγώ την άποψη μου για την "ολιγωρία" του ΑΚΕΛ. Μπορεί να βρείτε και επιχειρήματα / ατάκες για τις τηλεοπτικές σας παρουσιάσεις. Ελεύθερα.

Unknown είπε...

Idiot Mouflon, αν με "ομοσπονδία" εννοείς κάτι σαν το σχέδιο Αννάν, τότε η "δεξαμενή των αντι-ομοσπονδιακών" είναι η μεγαλύτερη με διαφορά "δεξαμενή" και περιλαμβάνει αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους.

Αν δημιουργηθεί ακόμα ένα κόμμα της δεξιάς, αυτό το κόμμα θα πάρει λίγες ψήφους από τον ΔΗΣY και το Ευρωκό, ίσος και κάτι από το ΔΗΚΟ και όχι από τους Οικολόγους.

Γιώργος Περδίκης είπε...

Για τον the Idiot Mouflon
Νομίζω δεν διαβάζετε τί γράφετε. «... Πάντως θα έχει πλάκα αν κατέβουν στις επόμενες βουλευτικές και αρπάζοντας αντι-ομοσπονδιακές ψήφους καταφέρουν να ανταγωνιστούν εσάς για μια έδρα...». Για να ανταγωνιστούν μαζί μας και να μας πάρουν έδρα αρπάζονται αντιομοσπονδιακούς ψήφους – όπως λες – σημαίνει ότι ΕΣΕΙΣ ταυτίζετε τους αντιομοσπονδιακούς ψήφους με τις ψήφους των Οικολόγων. Εγώ σας είπα ότι υπάρχουν στοιχεία για ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ (με το παράδειγμα των Ευρωεκλογών).

Πάντως, είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που παραποιείτε τα πράγματα. Τύφλα να είχε ο μακαρίτης ο Γκαίμπελς.

the Idiot Mouflon είπε...

Για να σας ανταγωνιστούν για μια έδρα δεν χρειάζεται να πάρουν ψήφους που προέρχονται από όσους σας ψήφισαν στο παρελθόν αλλά -απλά -να πάρουν ίσες ή πιο πολλές ψήφους από εσάς. Εσείς μόνος σας κάνατε την ταύτιση.

Ίσως να πρέπει να αρχίσουμε με τα απλά:

Άλφα... Α, α. Α-νο-η-σί-α. Α-σχε-το-σύ-νη.

Βήτα. Β, β. Βλα-κεί-α. Βλά-βη.

...

Το Σαράκι της Σκέψης είπε...

Κ. Περδίκη,

Θα δεχτώ να παίξω για λίγο το παιχνίδι σας με τους όρους σας. Λοιπόν, ανήκω στην ομάδα των "εναλλακτικών" οπως το θετετε εσεις ρατσιστών. Είμαι περήφανα απο αυτούς που παιζουν καποτε τον ρολο του προστατη του. Απο αυτούς που στηρίζουν τους αδικημένους, καταφρονημένους και διωκόμενους συνανθρώπους τους.Και ναι ειμασται διαφορετικοί, ανατρεπτικοί, επαναστάτες. Φοράμε τα μαύρα (και τα ρόπαλα κάποτε), στήνουμε αλυσίδες «υπεράσπισης» των μεταναστών και συγκρούομαστε με τους άλλους. Επείσης όμως είμαι απο αυτούς που εφαγάν ξύλο για την "εναλλακτικότητα" τους , οπου κρατικές δυνάμεις καταστολής με κάθε μεσο διαθέσιμο χτυπούσαν απο παντου. Απο αυτούς που είδαν το κράτος να βαζει κουκούλες και να χτυπά απλα παιδια πιο βιαία και άπο τους φασίστες.
Τα ανεπανάλιπτα χτυπήματα που δέχεται το διαφορετικο απο την κοινωνία ωθούν νέους σαν και εμένα σε κάτι που στα μάτια σας φαντάζει ακραίο. Ένα πράγμα ξεχνάτε. Πως η σημερινή νεολαία είναι γέννημα θρέμμα της προηγούμενης νεολαίας. Εσείς και οι συνομιληκοί σας και οι συναδέλφοι σας κ. Περδίκη είστε και εσεις υπευθυνοι για αυτά τα παιδιά. Παντα φταίνε οι ακρέοι που είναι στους δρόμους. Απολογούμε που θα σας απογοητεύσω κύριε Περδίκη ΑΛΛΑ
εμείς εξαντλήσαμε καθε μέσο γιατί δυστηχώς εμείς δεν έχουμε την ίδια δύναμη με τους πολιτικούς. Η άποψη μας δεν εχει βαρυτητα. Όταν σε χτυπούν ανελεητα και ερχεταί η αστυνομία μετα απο 20 λεπτά και δεν δέχεται να σου πάρει κατάθεση η να δεχτεί την καταγγελια εκμηδενίζεσαι. Όταν ερχονται τα ΜΜΕ και σε καταθαβουνε ξεροντας ακόμη και οι ίδιοι οτι δεν είναι έτσι τα πράγματα οτι απλα έτσι πουλαει περισσότερο εκκμηδενίζεσαι. Όταν το μέρος που συχνάζεις μπαίνει στο στόχαστρο της κυπριακής βουλής και ξαφνικά βγαίνουν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί και εκφέρουν γνώμη για την Φανερωμένη χωρίς κανείς τους ΠΟΤΕ να μην έχει περάσει απο εκεί τότε εκμηδενίζεσαι. Όταν δυνάμεις της ΜΜΑΔ σε χτυπούν και σε τραβάνε απ τα μαλλιά επειδή κοιτούσες εποίμονα όταν ξυλοκοπούσαν φίλους εκμιδενίζεσαι. Όταν οι γονείς σου αφομοιώνεται με την υπόλιπη κοιωνία και πιστεύουν τα ΜΜΕ και σε βάζουν στο περιθώριο τοτε εκμηδενίζεσαι. Όταν η ίδια η κοινωνία σου σε βάζει στο περιθόριο τότε αποκτάς τον διαφορετικό τρόπο σκέψης μακριά απο τα κόμματα μακριά απο τις λύσεις που προσφερει η κοιωνια. Η λύση ήταν πιο φανερή απο ποτέ. Αντίσταση Αλληλεγγύη Αυτοργάνωση. Αντίσταση στα χτυπήματα της κοινωνίας, αλληλεγγύη στους μεταναστες που τύχαναν την ίδια αντιμετώπιση με εμας και σε κάθε αλλο καταπιεσμένο και αυτοργάνωση μακριά απο τα κόμματα και τις οργανώσεις που προσφέρει αυτή η κοινωνία. Τοτέ ναι χτυπήσαμε όλες τις διαθέσιμες πόρτες και καμιά δεν άνοιξε. Τότε η κοινωνία εχει γυρίσει την πλάτη της σε έμας.
Βλέπεις κυριε Περδίκη να τα έχεις ζήσει ολα αυτά στην ηλικία των 16 χρόνων σε κάνει να νιώθεις πως εχεις γεράσει και σε κουράζει η ζωή. Ευχαριστώ κυριε Περδική για την κριτική σας και εσας και όλη την υπολίπη κοινωνία για την "στηριξη" σας.

Ένα 16χρονό τσαντισμένο παιδί

Γιώργος Περδίκης είπε...

Για τον Το Σαράκι της Σκέψης
Αγαπητέ κύριε,

Προφανώς εσύ είσαι ένας απ’ αυτούς που δεν έπρεπε να ενοχληθείς από την κριτική μου. Διότι προφανώς απ’ όσα γράφεις δεν είσαι από τους «δήθεν» εναλλακτικούς, ούτε απ’ αυτούς που έκαναν μόδα την υποστήριξη των αλλοδαπών απλώς και μόνο για να δείχνουν «δήθεν» εναλλακτικοί. Δεν ξέρω εάν με γνωρίζεις κι απλά βολεύεσαι να βάζεις όλους τους «πολιτικούς» σε ένα καλάθι και «καθάρισες». Ούτε ξέρω εάν υπάρχει έστω και ένας από τους υπόλοιπους βουλευτές που ένιωσε στο πετσί του, στο δικό του κεφάλι, στη ψυχή του και στο κορμί του, όσα περιγράφεις ως σημερινή πραγματικότητα για τον εαυτό σου. Ούτε ξέρω εάν έχεις φάει το ξύλο που έφαγα εγώ από μπάτσους διαφόρων εθνοτήτων ή εάν πέρασες όσες νύκτες πέρασα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για τις πολιτικές σου απόψεις και δράση. Ρώτα να μάθεις φίλε.

Για να μην βιαστείς και να πεις ότι προσφεύγω στο παρελθόν ως δεκανίκι για τη μιζέρια της σημερινής πολιτικής μου πραγματικότητας, ρώτα να μάθεις ποιός βουλευτής πήγε ενώπιον του δικαστηρίου να υπερασπιστεί τους «εναλλακτικούς» για τα επεισόδια έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ πριν από τέσσερα χρόνια. Και αν δεν σου λέει τίποτα αυτό, μόλις πριν λίγους μήνες ποιός ήταν ο μοναδικός βουλευτής που συμμετείχε στην αντιρατσιστική πορεία στη Λευκωσία;

Αλλά νομίζω αρκεί να σου γράφω και να σου λέω, αγαπητέ φίλε. Και μόνος σου μπορεί να τα μάθεις αυτά. Αρκεί να το θέλεις. Κι άμα θες, σε προσκαλώ να περάσεις μια μέρα, «εθελοντικά» στο πλάι μου για να δεις μια άλλη μορφή επανάστασης που από εκεί που είσαι τώρα δεν την βλέπεις. Γιατί «δεν τα βλέπεις όλα, απ’ εκεί που τα κοιτάς», όπως και εγώ το ίδιο. Μόνο ένα σου εύχομαι. Όταν θα φθάσεις στα δικά σου πενήντα, να μην μετανιώσεις για τα σημερινά σου. Εγώ πάντως δεν μετάνιωσα φίλε 16χρονε.

Γιώργος Περδίκης είπε...

Για τον the Idiot Mouflon
Άσε φίλε. Όσο και να υποβιβάζεις το επίπεδο της συζήτησης δεν μπορείς να κρύψεις την γκάφα σου. Επιχείρησες μια ταύτιση, τώρα τη ρουφάς. Πες καθαρά τη θέση σου: Ταυτίζεις τους Οικολόγους ή τους ψηφοφόρους τους με τους ακραίους Εθνικιστές;

Ας επιταχύνουμε: Π όπως «παραδέξου», Τ όπως «Το», Λ όπως «Λάθος» και Σ όπως «Σου».

Εδώ είναι ΚΥΠΡΟΣ είπε...

@ the Idiot Mouflon
Ο κ. Περδίκης δεν θα σου απαντήσει σε καμιά περίπτωση σε αυτά που λες. Θα λέει τα δικά του, με τον γνωστό ειρωνικό του τρόπο και έτσι θα συνεχίζει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Του είπες σε κάποιο σημείο "Εγώ κύριε Περδίκη... αν υπάρχει υποψηφιότητα από το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας... τότε θα εγκαταλeίψω την προτίμηση μου για Λευκό και Άκυρο. Αλλά φαντάζομαι αυτό δεν σας πειράζει, ε;"

Το έκανε κοινώς γαργάρα. Το άφησε κατά μέρος και επιμένει να σου λέει ότι προτιμάς τους μελανοχίτωνες παρά τους Οικολόγους. Ωσαν και ο μοναδικός οικολόγος στην Κύπρο είναι αυτός.

Κι εγώ κ. Περδίκη, ακριβώς το ίδιο με τον the Idiot Mouflon θα κάνω. Αν υπάρχει υποψηφιότητα από το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας, τότε δεν θα ψηφίσω Λευκό ή Άκυρο. Γιατί, μπορεί να μην το πήρατε χαμπάρι, αλλά οι "άλλοι" οικολόγοι είναι πολύ πιο σωστοί και πιο πειστικοί από εσας. Αλλά όπως λέει και ο Idiot Mufflon, Αλλά φαντάζομαι αυτό δεν σας πειράζει, ε;

Γιώργος Περδίκης είπε...

Για τον Εδώ είναι ΚΥΠΡΟΣ
Γιατί να με πειράξει αγαπητέ «Εδώ είναι ΚΥΠΡΟΣ»; Δημοκρατία νομίζω έχουμε. Όποιον θέλει ψηφίζει ο καθένας. Με ή χωρίς γαργάρα. Εμείς «τα δικά μας» είπες και εσύ. Δεκαπέντε χρόνια ως Πολιτικό Πράσινο Κόμμα και άλλα δέκα πριν ως ενεργοί πολίτες μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, παρουσιάζουμε τη δική μας πρόταση για την κοινωνία, την ανάπτυξη, την οικονομία και την ποιότητα ζωής. Δίνουμε το δικό μας αγώνα. Δεν μας ψηφίζει το 98% των Κυπρίων ψηφοφόρων (και βάλε) όχι μόνο εσύ ή ο Idiot Moufflon. Τί να κάνουμε; Εδώ είναι ΚΥΠΡΟΣ!!!