Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σήμερα που ανοίγουν οι τράπεζες



Σήμερα που ανοίγουν οι τράπεζες και δημιουργείται μια επίφαση ομαλότητας, μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες πολίτες που με κάθε μέσο επικοινωνίας μου έστειλαν τα συγχαρητήρια, τις ευχές ή τις συμβουλές τους. Ευχαριστώ ακόμα και εκείνους τους ελάχιστους που με τίμησαν με την κριτική τους.

Απολογούμαι εάν δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλους/ες, ήταν ανθρωπίνως αδύνατον.

Έχουμε υποστεί ένα βαρύ κτύπημα. Δεν θα μας καταστρέψει αν ψηλό διατηρούμε το φρόνημα, την σκέψη και το ηθικό(*). Παραπατήσαμε (η ευθύνη των ανίκανων πολιτικών και των εγκληματιών τραπεζιτών), μας έσπρωξαν (ανίκανοι πολιτικοί και ανεύθυνη Ευρώπη) και πέσαμε. Μας κλώτσησαν, μας πάτησαν, μας τσάκισαν (οι χρεοκράτες των Βρυξελλών και του Βερολίνου).

«Επτά φορές να πέφτεις και οκτώ να σηκώνεσαι». Να σηκωθούμε αδέλφια, να αντισταθούμε, να πάμε μπροστά. Ναι, πάμε μπροστά. Συνεχίστε λοιπόν να επικοινωνείτε με κάθε τρόπο μαζί μου, να δίνετε τις απόψεις σας, τις προτάσεις σας, την κριτική (αν είναι και κανένα μπράβο μέσα μέσα, δεν είναι κακό).

Κυρίως όμως δώστε μας τις εισηγήσεις σας για την πορεία της ανάκαμψης, της προόδου, της Ελευθερίας. Πάμε ξανά. Ξαναξεκινούμε.



*Ιθάκη (4-8) Κ. Καβάφης
Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες,
το θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στο δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου, υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: