Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Βιογραφικό Σημείωμα Έφης Ξάνθου, Κοινοβουλευτικής Συνεργάτιδας Γιώργου Περδίκη

Η Έφη Ξάνθου είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αγλαντζιάς από το 2006, η νεότερη εκλελεγμένη δημοτική σύμβουλος παγκύπρια.

Πέραν από την συμμετοχή της στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος τα τελευταία 7 χρόνια, υπήρξε Γενική Γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων για 5 χρόνια. Παράλληλα είχε αναπτύξει και ευρωπαίκή δραστηριότητα ως Γραμματέας εξεύρεσης πόρων για την Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων (2 θητείες) και έχει εκπροσωπήσει το Κίνημα Οικολόγων και την Νεολαία Οικολόγων σε τακτικά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πρασίνων. Είναι συντονίστρια της Επιτροπής Αγνοουμένων, Εγκλωβισμένων και Προσφύγων του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Έχει επίσης διατελέσει υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου για 2 συνεχής θητείες (2003-2007).

Εδώ και χρόνια ασχολείται με την επίλυση διαφόρων τοπικών προβλημάτων, κατόπιν παραπόνων που δέχεται το Κίνημα, καθώς και με θέματα που άπτονται της προώθησης βιώσιμης ανάπτυξης, περιβαλλοντικής προστασίας και δικαιωμάτων των ζώων γενικότερα.

Γεννήθηκε στην Μελβούρνη Αυστραλίας το 1981. Επαναπατρίστηκε στην Κύπρο το 1989 και εγκαταστάθηκε αρχικά στην Κοιλάδα Μαραθάσας (από όπου κατάγονται οι γονείς της) και αργότερα στους Αγίους Τριμιθιάς Λευκωσίας. Εργάζεται από τα φοιτητικά της χρόνια και αυτή τη χρονική περίοδο εργοδοτείται από την Βουλή των Αντιπροσώπων ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης. Είναι παντρεμένη με τον Λάμπρο Λάμπρου και διαμένουν μόνιμα στην Αγλαντζιά. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το πιάνο, τη φωτογραφία και τη δημοσιογραφία.