Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Λιμουζινάτοι



Ως Οικολόγοι, είμαστε ενάντια στη χλιδή, την πολυτέλεια, τη σπατάλη. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ο άνθρωπος για να ζήσει άνετα ή να αποκτήσει κύρος, πρέπει να φορτώνεται με ακριβά και πλούσια λούσα (λιμουζίνα, μεγαλοπρεπές σπίτι,
ακριβές διακοπές κλπ κλπ).

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών από την ίδρυση του το 1996 έθεσε ως προτεραιότητα του την κατάργηση των πλουσιοπάροχων παροχών και προνομίων των αξιωματούχων στη χώρα μας. Τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι την πρόσφατη οικονομική κατάρρευση, κανείς δεν άκουε τη φωνή μας, τη δική μας πρόταση.

Τα χρόνια της ευφορίας και της ανάπτυξης όλοι – κι όχι μόνο οι πολιτικοί – μας αποκαλούσαν γραφικούς και οπισθοδρομικούς. Τα αποτελέσματα της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνώντων τα βλέπουμε γύρω μας. Η αχαλίνωτη ανάπτυξη και το κυνήγι του κέρδους, η κακοδιοίκηση και η αναξιοκρατία, μας έφεραν το μνημόνιο, τη φτώχεια, την ανεργία, το χρέος.

Ότι έκαναν οι αξιωματούχοι αυτού του κράτους, το μιμούνταν και οι απλοί πολίτες. Πάρα πολλοί Κύπριοι είχαν για όνειρο τους να αγοράσουν και να κυκλοφορούν με ένα ακριβό μεγάλο αυτοκίνητο. Όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να αγοράζουν σχετικά φθηνά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού από την Βρετανία, γέμισε η Κύπρος παλιατζούρες, για να κάνει ο κάθε μικροαστός Κύπριος τον… ωραίο. Εμφάνιση, μόστρα και… άγιος ο Θεός. Μετά ήρθε η κρίση, οι σαρακάρες λιμουζίνες πήγαν για ανακύκλωση. Έμειναν μόνοι οι λιμουζινάτοι, δηλαδή οι πλούσιοι που δεν κατάλαβαν τι σημαίνει κρίση και οι φαντασμένοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Γι’ αυτό τώρα όλοι μιλούν για τις λιμουζίνες των κρατικών αξιωματούχων και καλά κάνουν. Τώρα είναι καιρός να καταργηθούν όλα τα υπερβολικά και προκλητικά προνόμια όλων. Τέρμα στις λιμουζίνες των αξιωματούχων, στις φρουρές και στα επιδόματα. Ας προσγειωθούν όλοι στην πραγματικότητα. Η Βουλή ας αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: