Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση Γιώργου Περδίκη για το Πόθεν Έσχες

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου έχει συγκαλέσει για σήμερα συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την εφαρμογή της νομοθεσίας του «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων των βουλευτών πρέπει να καταθέσουν δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων κατά τις πρόνοιες του σχετικού νόμου «περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμος του 2004».

Προσωπικά δηλώνω ότι έχω καταθέσει από τις 22 Αυγούστου 2011 την «ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ» στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (τα βασικά στοιχεία της οποίας και επισυνάπτω).

Με την ευκαιρία επαναλαμβάνω την πρόταση μου (η οποία έχει κατατεθεί και ως πρόταση νόμου) για να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των δηλώσεων των βουλευτών.

Θεωρώ ότι σε μια εποχή που κρίνονται και κατακρίνονται πολιτική και πολιτικοί, η διαφάνεια μπορεί να προσδώσει λίγο κύρος και να επαναφέρει λίγη από τη χαμένη αξιοπιστία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: