Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Καλώ τον «ΠΟΛΙΤΗ» να απολογηθεί



Πέρα για πέρα ψέμα αυτό που γράφει σήμερα ο ΠΟΛΙΤΗΣ σε σχέση με τη θέση μου στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων, σχετικά με την επιστολή Νίκου Κουτσού, που πληροφορεί τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι αντιπροσωπεύει τη «Συμμαχία Πολιτών» στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το αντίθετο ακριβώς είπα: Είπα ότι ο Νίκος Κουτσού δικαιούται να έχει όλα τα «δικαιώματα» ενός μονοεδρικού κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Για να διευκολυνθεί και επιταχυνθεί η διαδικασία ζήτησα από τον Πρόεδρο της Βουλής να υπενθυμίσει τον κ. Κουτσού ότι έχει ψηφιστεί νομοθεσία για την αναγνώριση και νομιμοποίηση των κομμάτων. Είμαι βέβαιος ότι  τόσο ο κ. Κουτσού όσο και ο κ. Λιλλήκας δεν θα θέλουν να παραβιαστεί η νομοθεσία ή να ξεκινήσουν την ιστορία ενός νέου πολιτικού χώρου επαναλαμβάνοντας τις πρακτικές των κομμάτων εξουσίας που συστηματικά «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις νομοθεσίες» ή λειτουργούν υπεράνω των νόμων. Κατ´ εμένα το θέμα είναι απλό. 

Αρκεί η Συμμαχία να καταθέσει όπως προνοείται από το νόμο και να εγκριθεί η αίτηση της για εγγραφή ως Κόμμα. Τότε και στο Εθνικό Συμβούλιο δικαιούται να είναι και στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων. Το θέμα είναι τυπικό και λύνεται μέσα σε μια εβδομάδα. 

Είπα επίσης ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να επηρεαστούν τα δικαιώματα άλλων όπως π.χ. του κ. Συλλούρη που ως εκπρόσωπος μονοεδρικού πλέον κόμματος είναι Πρόεδρος Επιτροπής. Για όσους ίσως ενδιαφέρονται εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα ως εκπρόσωπος κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πλην ορισμένων τυπικοτήτων όπως π.χ. να μιλώ στην επετειακή ολομέλεια της 15ης Ιουλίου.

Να διορθώσετε παρακαλώ αμέσως το ψέμα που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας, αν θέλετε να διατηρείτε έστω και την ελάχιστη αξιοπιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: