Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Δεν αρκεί το like



Ο εκλογικός αγώνας της 22ας Μαΐου, είναι σίγουρα διαφορετικός από τους προηγούμενους, αλλά είναι εξίσου κρίσιμος και σημαντικός.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εισέρχεται στον προεκλογικό αγώνα ιδιαίτερα ενισχυμένο από ομάδες πολιτών που συνστοιχίζονται μαζί μας για να αντιμετωπιστεί η ανοίκεια προσπάθεια των μεγάλων κομμάτων να μας διώξουν από τη Βουλή, όπως αυτή εκφράστηκε με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την απόρριψη της οριζόντιας ψηφοφορίας.

Γιατί όμως τα μεγάλα κόμματα μας θεωρούν ενοχλητικούς και επικίνδυνους; Ο λόγος που τους είμαστε ενοχλητικοί είναι γιατί δεν συμμετείχαμε στα σκοτεινά τους παρασκήνια, δεν στηρίξαμε τις καταστροφικές επιλογές του ένοχου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και δεν εμπλεκόμαστε σε σκάνδαλα και μίζες. Πίστεψαν ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αποκοπή της κρατικής χορηγίας θα μας κάνουν να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε. Δοκίμασαν και βρώμικα κόλπα με κτυπήματα κάτω από τη μέση. Απέτυχαν οικτρά. Τώρα θα έχουν μπροστά τους μια ομάδα από οργανώσεις και ομάδες πολιτών που μαζί με το Κίνημα Οικολόγων δίνουν αυτήν τη μάχη, για σένα, τον απλό μη προνομιούχο πολίτη. Εμείς οι πολίτες στεκόμαστε απέναντι από τους πολιτικούς για να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα και τα δίκαια των πολιτών.
 
Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να αφουγκραστούμε τον πόνο και τους πόθους του απλού  πολίτη, τον κόσμο που μάχεται και αγωνίζεται για προκοπή, για την Κύπρο και το λαό.

Προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στον απλό πολίτη και να αναδείξουμε τα προβλήματα που τον απασχολούν. Στηρίξαμε τα αιτήματα των απλών πολιτών και υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα τους στο υγιές περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής και την κοινωνική δικαιοσύνη. Βρεθήκαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και στα συμφέροντα των τραπεζιτών που ισοπέδωσαν τις ζωές χιλιάδων πολιτών. 

Κάναμε πολλά. Μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Έρχονται κρίσιμες ημέρες για τη χώρα μας και δεν πρέπει να αφήσουμε να αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς. Δεν είναι ώρα για απογοήτευση και αποχή. Η αποχή είναι συνενοχή. Την επομένη των εκλογών έρχονται οι εκποιήσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και οι απολύσεις. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι τώρα είναι η ώρα των σωστών αποφάσεων. Δεν αρκούν τα like από μακριά. Δεν αρκεί η συμπάθεια.

Εμείς ζητάμε να  κάνετε το like ψήφο στην κάλπη, στις 22 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: