Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας.

Η επίλυση των διαφορών δεν μπορεί να γίνεται με τη δύναμη των όπλων ούτε με την τρομοκρατία των βομβαρδισμών. Η ασφάλεια των πολιτών στη γειτονική μας χώρα μπορεί και πρέπει να αναζητηθεί μέσα από την επίτευξη της λύσης του Παλαιστινιακού προβλήματος.

Το Κίνημα Οικολόγων είχε την ευκαιρία σε συνεργασία με την Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου – Κύπρου» να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Αδελφικοί δεσμοί μας δένουν με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Καλούμε το Ισραήλ να τερματίσει κάθε επιθετική ενέργεια κατά των παλαιστινίων και να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο εισβολής στη λωρίδα της Γάζας. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ να αναλάβουν – επιτέλους – τις ευθύνες τους. Η πολύχρονη ανοχή τους ενθαρρύνει την επιθετικότητα του Ισραήλ.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ξεκινά εκστρατεία οικονομικής στήριξης της αποστολής της οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί – Κύπρου» στην Παλαιστίνη. Ανακοινώνουμε την εισφορά της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (€1000 – χίλια ευρώ) και ζητούμε όλα τα μέλη μας να εισφέρουν γενναιόδωρα στον αριθμό λογαριασμού 0186 – 05 – 006813 (Τράπεζα Κύπρου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: